Logo De Grachtwacht
Donate water 21,0°C

News

Below you'll find the latest news. You can also sign up for our news letter.


Voor het vierde jaar op rij organiseert Stichting De Grachtwacht de Leidse Plastic Peukmeuk, op zaterdag 6 juli! Vorig jaar werden 30.000 peuken opgeraapt in Leiden. De actie is onderdeel van de internationale Plastic Peukmeuk-dag waarbij wereldwijd vrijwilligers zoveel mogelijk peuken verzamelen én...

Read the rest »

We zijn op zoek naar een freelance community manager voor hulp bij het werven, ondersteunen en aansturen van de vrijwilligers.

Read the rest »

De Grachtwacht, die sinds 2018 de grachten schoonmaakt, ontving dinsdag de NWO Communication Initiative Award. Oprichters Auke-Florian Hiemstra en Liselotte Rambonnet zijn er dolblij mee. ‘Deze prijs is niet alleen een steun in de rug, maar garandeert ook het voortbestaan van De Grachtwacht.’

Read the rest »

De grachtwacht-vrijwilligers zijn ook echte dierenhelden! Van drijfnatte duiven tot onhandige jonge zinkende meeuwen, ook zij worden uit de gracht gevist!

Read the rest »

Een primeur voor Leiden en erg bijzonder voor De Grachtwacht die ook meevaarde op zaterdag 2 september. Het was een groot succes, veel mensen kwamen kijken en ook met het afval in de gracht viel het reuze mee!

Read the rest »