Expo Expo

illustration

5 jaar De Grachtwacht

Van herbruikbare statiegeldbekers en plasticvrije terrassen, tot de wereldberoemde handschoenvis en het wekelijkse marktafval. Al vijf jaar zet De Grachtwacht zich in voor schone grachten en de vrijwilligers blijven verzamelen, onderzoeken en doorstrijden. Bekijk nu een paar van de grootste successen en uitdagingen voor De Grachtwacht 24/7 in de ramen van het brughuisje op de Marebrug.

Item 1 collectie

Caption NL

Raam-exposities

Kijk eens door de ramen van ons brugwachtershuisje en leer alles over het plastic in de grachten en onze bijzondere stadsnatuur. Van opgezette dieren en beesten op sterk water; tot de beste en vreemdste zwerfvuil vondsten verzameld tijdens de Plastic Spotter clean-ups. Het hele jaar door worden collectiestukken tentoongesteld in verschillende 'raam-exposities.' Je bezoekt ze gratis, vanaf buiten, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Toegang is gratis, maar doneren mag altijd.
Operatie afvaldump
Van chirurgische scharen en plasbuizen, tot apothekerflessen, röntgenvellen en uraniumglas. Geheel toevallig stuitte vrijwilliger Edward op een 100-jaar oude dumpplek van ziekenhuis-afval, in het water van de Zijl. Het verhaal van 'de afvaldump in 100 objecten is te zien op: degrachtwacht.nl/afvaldump