Expo Expo

Lichtinstallatie Marebrug

Weg zijn de wegwerpbekers, maar op de Marebrug waren ze er toch een beetje bij tijdens Leidens Ontzet. De 8000 wegwerpbekers in het brugwachtershuisje benadrukten nogmaals waarom we herbruikbare statiegeldbekers gebruiken. In de gracht onder het huisje werden de eerste 1000 canal cups verzameld die de basis vormden voor het project. Nu zijn ze terug en vormen ze samen een visueel afscheid van de wegwerpbeker.

De lichtinstallatie haalde de voorpagina van het Leidsch Dagblad.


Brugwachtershuisje

Raam-exposities

Kijk eens door de ramen van ons brugwachtershuisje en leer alles over het plastic in de grachten en onze bijzondere stadsnatuur. Van opgezette dieren en beesten op sterk water; tot de beste en vreemdste zwerfvuil vondsten verzameld tijdens de Plastic Spotter clean-ups. Het hele jaar door worden collectiestukken tentoongesteld in verschillende 'raam-exposities.' Je bezoekt ze gratis, vanaf buiten, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Toegang is gratis, maar doneren mag altijd.
Natuur in coronatijd
Een vis gevangen in een coronahandschoentje en het eerste van de vele duizenden mondkapjes die we afgelopen jaar uit de gracht moesten vissen, het zijn enkele van de topstukken die komende maanden te zien zijn. Deze expo loopt tot eind november.