Expo Expo

'Operatie afvaldump'

Van chirurgische scharen en plasbuizen, tot apothekerflessen, röntgenvellen en uranium -glas. Geheel toevallig stuitte vrijwilliger Edward op een 100-jaar oude dumpplek van ziekenhuis-afval, in het water van de Zijl. Bekijk nu de objecten 24/7 in de ramen van het brughuisje op de Marebrug.


Het verhaal van 'de afvaldump in 100 objecten is te zien op: degrachtwacht.nl/afvaldump

Schermafbeelding 2022 12 10 om 21 26 26

Raam-exposities

Kijk eens door de ramen van ons brugwachtershuisje en leer alles over het plastic in de grachten en onze bijzondere stadsnatuur. Van opgezette dieren en beesten op sterk water; tot de beste en vreemdste zwerfvuil vondsten verzameld tijdens de Plastic Spotter clean-ups. Het hele jaar door worden collectiestukken tentoongesteld in verschillende 'raam-exposities.' Je bezoekt ze gratis, vanaf buiten, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Toegang is gratis, maar doneren mag altijd.
Operatie afvaldump
Van chirurgische scharen en plasbuizen, tot apothekerflessen, röntgenvellen en uraniumglas. Geheel toevallig stuitte één van onze vrijwilligers op een 100-jaar oude dumpplek van ziekenhuis-afval, in het water van de Zijl. Bekijk de expo over de afvaldump nu in de ramen van het brughuisje!