Logo De Grachtwacht
Doneer water 20,9°C

Nieuws

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om per e-mail op de hoogte te worden gehouden van nieuwtjes.


Voor het vierde jaar op rij organiseert Stichting De Grachtwacht de Leidse Plastic Peukmeuk, op zaterdag 6 juli! Vorig jaar werden 30.000 peuken opgeraapt in Leiden. De actie is onderdeel van de internationale Plastic Peukmeuk-dag waarbij wereldwijd vrijwilligers zoveel mogelijk peuken verzamelen én...

Lees verder »

We zijn op zoek naar een freelance community manager voor hulp bij het werven, ondersteunen en aansturen van de vrijwilligers.

Lees verder »

De Grachtwacht, die sinds 2018 de grachten schoonmaakt, ontving dinsdag de NWO Communication Initiative Award. Oprichters Auke-Florian Hiemstra en Liselotte Rambonnet zijn er dolblij mee. ‘Deze prijs is niet alleen een steun in de rug, maar garandeert ook het voortbestaan van De Grachtwacht.’

Lees verder »

De grachtwacht-vrijwilligers zijn ook echte dierenhelden! Van drijfnatte duiven tot onhandige jonge zinkende meeuwen, ook zij worden uit de gracht gevist!

Lees verder »

Een primeur voor Leiden en erg bijzonder voor De Grachtwacht die ook meevaarde op zaterdag 2 september. Het was een groot succes, veel mensen kwamen kijken en ook met het afval in de gracht viel het reuze mee!

Lees verder »