Logo De Grachtwacht
Doneer water 20,9°C

Nieuws

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om per e-mail op de hoogte te worden gehouden van nieuwtjes.


Elke zomer maken duizenden studenten kennis met hun nieuwe studentenstad Leiden. Dit jaar werden we uitgenodigd door de organisatie van de El-Cidweek, de Leidse introductieweek, om de studenten te laten kennismaken met De Grachtwacht.

Lees verder »

Bijna elke week staat een select groepje vrijwilligers klaar om de clean-up in goede banen te leiden. Zij zijn de letterlijk drijvende krachten achter De Grachtwacht! Dankzij Bootjes & Broodjes konden we samen even ontspannen tijdens een prachtige rondvaart op de Leidse singels.

Lees verder »

De Grachtwacht organiseert voor het derde jaar op rij de PeukMeuk in Leiden en nodigt iedereen uit om mee te doen met de actie. Vorig jaar verzamelde Leiden meer dan 13.000 peuken en in totaal verzamelden alle deelnemende steden samen bijna een half miljoen peuken! Dit jaar doen meer dan 70 steden en 13 landen mee.

Lees verder »

De plasticspotter kanovloot heeft eindelijk haar eigen officiële ligplaats en deze is zondag 7 mei voor het eerst feestelijk in gebruik genomen! Met zes donkergroene clean-up kano’s en een onderzoeksbootje verzamelt de organisatie De Grachtwacht samen met vrijwilligers élke zondag afval uit de leidse gracht en doet onderzoek naar het afval.

Lees verder »

Ook dit jaar verkopen we de mooiste pareltjes uit de gracht! Er drijft genoeg wat nog een tweede leven verdient! Zien we jou ook op Koningsdag?

Lees verder »