Logo De Grachtwacht
Doneer water 20,9°C

Nieuws

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om per e-mail op de hoogte te worden gehouden van nieuwtjes.


Van chirurgische scharen en plasbuizen, tot apothekerflessen, röntgenvellen en uraniumglas. Geheel toevallig stuitte één van onze vrijwilligers op een 100-jaar oude dumpplek van ziekenhuis-afval, in het water van de Zijl.

Lees verder »

Lancering lampenserie ‘Uit de gracht’. Tijdens de kunstroute in Leiden op zaterdag 24 en zondag 25 september presenteert lichtkunstenaar Mark Flipse de eerste lampen gemaakt van afval: ‘uit de gracht.’

Lees verder »

Tijdens de Plastic Peukmeuk in Leiden verzamelen we zoveel mogelijk peuken. Dit doen we niet alleen maar die dag samen met meer dan 50 steden en 11 landen! We verzamelen om 10:00 bij de Beestenmarkt in Leiden en na afloop kan je de peuken inleveren bij het brughuisje op de Marebrug in Leiden..

Lees verder »

Van dagboeken en liefdesbrieven tot speelgoed en sleutels, we vinden elke week de gekste dingen in de gracht. Een paar pareltjes tonen we wekelijks in de ramen van ons brughuisje. Kom dat zien!

Lees verder »

Bijna wekelijks takelen we verse fietsen uit de gracht en herrenigen we ze hopelijk met een blije eigenaar.

Lees verder »